A'DAM EVENTS
Headers_Eten.jpg

Over

 
 

Catering op maat

 

A’DAM Events biedt full-service catering op maat: van een uitgebreid ontbijt tot een vluchtige lunch en van een snelle bite tot een sit down diner op hoog niveau.

In onze keuken vinden wij het belangrijk dat de stad en de streek hand in hand gaan. Daarom kiezen wij voor lokale, smakelijke producten waar een authentiek verhaal achter zit. Denk daarbij aan de slaafvrije chocolade van Tony’s Chocolonely, Van Menno’s zuivere brood,

de Hollandse friet van Friethoes en de ambachtelijke koekjes van De Koeckebackers. Verantwoord ondernemen speelt een grote rol en beïnvloedt rechtstreeks wat er op onze borden terecht komt.

Benieuwd naar de mogelijkheden of wil je een offerte op maat? Neem dan contact op via de onderstaande knop of bel ons op het telefoonnummer onderaan de pagina.

 
 
 
 
Shiran.jpg

Shiran Mieras

Chef de Cuisine

 

Aan het roer van de keukenbrigade van A’DAM Events staat Shiran Mieras. De geboren Zuid-Koreaan is opgegroeid in Zeeland, is een vrolijk type en deinst niet terug voor een beetje uitdaging. Shiran wilde vroeger profvoetballer worden, maar na een korte carrière als spits in de tweede klasse van de KNVB besloot hij zich toch op koken te storten.

Kortgeleden landde hij in Amsterdam, nadat hij enkele jaren voor The Jane in Antwerpen werkte. Hij rolde daar als sous chef in, waarna hij door zijn leermeester Sergio Herman werd gevraagd uitvoerend chef te worden. Via een kennis belandde Shiran bij de A’DAM Toren, iets wat hij nooit had durven denken toen hij een aantal jaar geleden voor het eerst de Toren van dichtbij zag bij een bezoek aan Eye voor de première van de film van Sergio Herman. Naast een culinaire klik ziet Shiran ook de muzikale klik met A’DAM. Het mooist vindt hij nummers met een geschiedenis, met veel emotie en helden van vroeger. Die vindt hij ook terug in het voetbal, bijvoorbeeld het nummer dat Diego zong na de Braziliaanse 7-1 nederlaag tegen Duitsland tijdens het wereldkampioenschap in 2014. “Slaat eigenlijk nergens op”, zegt Shiran, “maar zo prachtig op z’n Diego’s!”.

Zijn kookstijl omschrijft hij als smaakvol en met oog voor detail. De Franse klassieke keuken mengt hij graag met wereldse invloeden – gewoon net een beetje spannender. “Een vinaigrette bestaat bijvoorbeeld niet alleen uit olie en azijn, maar je kunt hier veel meer in kwijt. Naast dat deze boordevol smaak moet zitten, moeten de ingrediënten ook goed in balans zijn.”

Shiran vindt het belangrijk dat gasten weten dat hij altijd tot het uiterste zal gaan in de keuken. Alles kan en niets is onmogelijk. Hij omschrijft zichzelf als perfectionist en zet graag zijn talent in om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Hij hoopt in een meer coachende rol zijn streven naar perfectie over te kunnen brengen aan anderen. Een leuk voorbeeld is de koningskrab, waarbij Shiran en zijn team zijn gaan experimenteren met het garen. “Op de klassieke manier zouden we dit op 63 graden doen, maar bij deze krab zagen we dat op deze temperatuur de eiwitten stolden”. Na elke keer een graad gezakt te zijn, kwam het team tot een perfect resultaat bij 58 graden. Het is even wat werk, maar voor Shiran een belangrijk onderdeel van het proces: “zo worden gerechten interessant en onvergetelijk”.