A'DAM EVENTS
Headers_Entertainment 2.jpg

Entertainment

 
 

Entertainment

Eventfabriek is onze vaste partner voor audiovisuele ondersteuning, belichting en live entertainment. Zij zorgen voor scherp geluid en sfeervol licht bij ieder optreden, zodat iedere act een ware beleving is. We bieden tevens een scala aan artiesten aan, bestaande uit de crème de la crème van de Nederlandse muziek.

Waaronder een eigen pool met DJ talent, vol met zorgvuldig gekozen namen. Van een energieke live band tot aan een bekende soul zangeres, een saxofoonspeler of klassieke strijkkwartet: de keuze is onbegrensd.

Neem voor de invulling van muziek en entertainment contact op met het A’DAM Events team.

 
 
 

 
20180722 A'dam_MusicSchool 0066_©DennisBouman.jpg

A’DAM Music School

Children’s band

De live band van leerlingen van A’DAM Music School verrijkt een evenement met een eigenwijze mix van popmuziek. Met een optreden draag je bovendien bij aan gelijke kansen voor kinderen en jongeren in Amsterdam om hun talenten te ontdekken, zich te ontwikkelen en om op een gezonde manier mee te doen in de samenleving.

A’DAM Music School (AMS) is de cultureel maatschappelijke organisatie opgericht vanuit A’DAM. De missie van AMS is het faciliteren van muziekonderwijs voor getalenteerde kinderen uit kansarme gezinnen. Daarnaast beoogt AMS de stapeleffecten van armoede te verkleinen door de kinderen via muziekonderwijs te ondersteunen in de problemen op de verschillende leefgebieden.

 

 
DSCF8969.jpg

Bas White

DJ

“Growing up in the huge music library from my dad helped mold who I am today. Every weekend we visited the music stores to listen to new releases, those moments together were the best. From the late 90s I noticed that the love for soul, jazz, funk and their corresponding groove were embodied in some pieces of house music, my love started.”

Since 2002, Bas White has combined his passion for music, alongside playing music, in the Amsterdam entertainment scene. His rule is to never overdose on music. For him, the best thing in life is to share music to passionate and joyous people.

 

 
_DSC1069.jpg

Dirk Schot

DJ

‘’Geniet van je muziek en zorg ervoor dat anderen dat ook doen’’

In zijn jonge jeugd ging elke vrije minuut uit naar het maken van muziek of het rondhangen in een van de bekende platenzaken van Amsterdam. Als 16-jarige jongen begon Dirk Schot zijn carrière als DJ in Volendam, zijn enthousiasme kwam voort uit het luisteren naar Radio Decibel.

Na jarenlange ervaring draait Dirk Schot inmiddels een groot aanbod aan gevarieerde muziekstijlen waaronder: Groovy, Deep House, House, Disco, Loungy en Nudisco..

Ook is Dirk Schot niet vies van de jaren 80, jaren 90, Classics en Old Skool hits. Naast dat Dirk zijn plekje als DJ heeft weten te bemachtigen in de verschillende populaire Harbour Clubs, heeft hij o.a. gedraaid in Club Air, de A’DAM Tower, Loft,

5&33, W hotel, W lounge, Hotels van oranje, Beachclub o, Supperclub, Panama, Hilton Hotel, The Oyster Club en Flamingo Casino. Ook draait hij geregeld op Ibiza.

 

 
adam - Picture by ©KIRSTENVANSANTEN-9.JPG

The Groove Supplier

DJ

Soul, r&b, bossanova, afrobeat, funk, acid-jazz, disco, soulful house en alles er tussenin. The Groove Supplier mixt de genres naa(l)dloos aan elkaar en zit ook als producer niet stil. Als resident-DJ van de voormalige North Sea Jazz Club leerde hij verschillende soorten publiek aan te voelen (van jazzfans tot funkfreaks) en breidde hij zijn muziekbibliotheek gigantisch uit.

Momenteel draait de Amsterdamse DJ voor events van Sublime FM en in bars, clubs en op festivals door het hele land.

Lekkere achtergrondmuziek bij een borrel? Check! Een clubavond afsluiten met niets anders dan dansbommen? Check! Met zijn aanstekelijke mix van onbekende en bekende grooves weet The Groove Supplier in elke setting te leveren.

"I don't care about genres or beats per minute, I play music with a groove in it!"

 

 
ceza.jpg

FAYE

Vocalist

“Music is in my blood. I grew up in a musical family and from the moment I was a child I never stopped singing and performing ever since. Live performing is what I love the most. It is so important to make a connection with the audience, and when this happens, magic will be in the air.” You can book FAYE as a singer at your private dinner, party or any event you have in mind. It is also possible to book her in combination with a DJ or any live musician. 

FAYE’s music style is a mix of soul, jazzy and R&B sound but she like to improvise on house music as well.

 

 
Nieuwe-Hoofdfoto-11.jpg

TWQ

Band

Trompettist Thomas Wessels mag dan oprichter en naamgever van het quintet zijn, maar wie ooit een optreden van TWQ heeft meegemaakt weet dat deze groep een waar collectief vormt. De leden zijn perfect op elkaar ingespeeld en willen het publiek hiervan laten meegenieten. Geïnspireerd door soul, disco & jazz brengt TWQ een gevarieerde mix aan nummers die passen bij de avond. De ene keer zijn het smaakvolle luisternummers die passen bij een borrel, de andere keer wordt er goed gedanst á la studio 54!

In 2012 is de band opgericht op het conservatorium van Amsterdam. TWQ bestaat uit Britt Teeling (zang), Thomas Wessels (trompet), Thijmen Schoute (toetsen), Florean Kruijswijk Jansen (bas)  en Rachid Rejaibi (drums). Het gezamenlijke doel is om steeds weer van TWQ de goed gesmeerde muziekmachine te maken waar je op kan rekenen op ieder feest, bruiloft of ander evenement.

 

 
Martin-Hols-com-2016-3-e1473008327825.jpg

Thomas Wessels

Trumpeter

Trompettist Thomas Wessels mag dan oprichter en naamgever van het quintet zijn, maar wie ooit een optreden van TWQ heeft meegemaakt weet dat deze groep een waar collectief vormt. De leden zijn perfect op elkaar ingespeeld en willen het publiek hiervan laten meegenieten. Geïnspireerd door soul, disco & jazz brengt TWQ een gevarieerde mix aan nummers die passen bij de avond. De ene keer zijn het smaakvolle luisternummers die passen bij een borrel, de andere keer wordt er goed gedanst á la studio 54!

In 2012 is de band opgericht op het conservatorium van Amsterdam. TWQ bestaat uit Britt Teeling (zang), Thomas Wessels (trompet), Thijmen Schoute (toetsen), Florean Kruijswijk Jansen (bas) en Rachid Rejaibi (drums). Het gezamenlijke doel is om steeds weer van TWQ de goed gesmeerde muziekmachine te maken waar je op kan rekenen op ieder feest, bruiloft of ander evenement.

“Muziek is universeel en overstijgt elke vorm van communicatie”

Zijn liefde voor de trompet begon al op jonge leeftijd. Thomas studeerde sound design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Etnomusicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Inmiddels beheerst hij vele muziekstijlen waaronder: reggae, funk, jazz, house, disco en soul.

Ook speelt hij regelmatig als livemuzikant naast dj’s op bekende locaties in heel Nederland. Hij is ook als vaste trompettist te vinden in de A’DAM Toren tijdens diverse evenementen maar ook op regelmatige basis als toevoeging naast dj’s of met zijn nieuwe dj & live formatie Another Brick, in restaurant Ma'dam of de Members Club

Publiek in beweging brengen geeft Thomas voldoening. Zijn kracht is zijn enorme aanpassingsvermogen, hij speelt niet voor niets met veel verschillende dj's, artiesten en bands samen. Thomas Wessels is de ideale muzikale toevoeging bij iedere gelegenheid.

 

 
FB_IMG_1530286040354-1024x684.jpg

Rafael Pereira Lima

Saxophonist

Rafael Pereira Lima is een saxofonist, componist en docent. Hij komt uit Porto Alegre, de meest zuidelijke stad in Brazilië. Op 10-jarige leeftijd begon Rafael met mondharmonica spelen in de Baptistenkerk en twee jaar later begon hij met saxofoon spelen. Op 16-jarige leeftijd begon de Braziliaan met het spelen op de altsax in de Meridian gemeenschap Jazz Big Band en in de Far Away Places Jazz Combo in de Verenigde Staten. Rafael Pereira Lima heeft een bachelor diploma in de klassieke saxofoon en een master diploma in Jazz, deze prestaties maken hem een ultiem flexibel en geliefd muzikant. Zijn stijl is een combinatie van jazz en Braziliaanse muziek.

Na veel toeren in Brazilië is Rafael inmiddels overgevlogen naar Nederland en mogen wij nu ook van zijn talenten genieten. Rafael speelt al meer dan 10 jaar samen met diverse DJ’s. In New York speelde hij in bekende clubs als Zuma en Bagatelle en in Nederland heeft hij onder meer opgetreden met Dj & Music curator Bas White, North Sea Jazz, Bimhuis en diverse andere events en gelegenheden.

 

 
Pianist Thijmen Schoute.jpg

Thijmen Schoute

Pianist

Thijmen Schoute: ‘’Muziek is alles en alles is alles’’

Thijmen Schoute speelt op zijn piano zowel gearrangeerde muziek als improvisaties en is altijd bezig met iets nieuws te creëren. Als geen ander kan hij ervoor zorgen dat de muziek die hij speelt iets doet met het publiek. Thijmen Schoute begon met piano spelen op vroege leeftijd, hij ontdekte verschillende muziekstijlen waaronder jazz, soul en klassiek.

Na verschillende muziekstudies te hebben gevold begon Thijmen Schoute met het opzetten van bandjes en gaf hij optredens en muziekles.

Inmiddels speelt Thijmen Schoute in diverse bands, maar ook is hij te boeken voor een solo-optreden.

Elk nummer kan Thijmen Schoute op een andere manier laten klinken en hij weet zich als geen ander aan te passen aan een situatie. Muziek is zijn passie en biedt hem de mogelijkheid om het beste in hem naar boven te halen.